PARTNER

Praktijk voor osteopathie en kinderosteopathie Ralf Baggen

Osteopathie is een geneeskunst waarbij de osteopaat gebruikmakend van zijn handen, het hele lichaam onderzoekt op mobiliteit en beweeglijkheid van alle weefsels en structuren. Daar waar er bewegingsverstoringen zijn van weefsel en/of de structuur, kan de osteopaat met specifieke manuele technieken dit bewegingsverlies herstellen. De grondlegger van de osteopathie is de Amerikaanse arts A.T. Still, die bemerkte dat alle lichaamsweefsels een zekere mate van beweeglijkheid hebben en dat verlies van deze beweeglijkheid een negatieve invloed heeft op de gezondheid van de mens.

Bewegingen van het lichaam zijn niet alleen het buigen van de rug of het strekken van een gewricht. Er zijn ook bewegingen van weefsels die 24 uur per dag plaatsvinden waar we wellicht niet bij stilstaan zoals: het kloppen van een hart (100.000 keer per dag) of het samentrekken van het middenrif dat verantwoordelijk is voor de ademhaling (2000 keer per dag). Ook deze weefsels kunnen een verlies van bewegelijkheid hebben.

Daarnaast hebben organen een vorm van beweeglijkheid. Een voorbeeld hiervan zijn de nieren die onder invloed van het middenrif 600 meter per dag afleggen. 

De osteopaat spoort met zijn handen het verlies van beweging op en behandelt deze met zachte handgrepen. Niet de symptomen worden behandeld, maar de oorzaak van het bewegingsverlies. Is de normale beweging in de weefsels weer aanwezig, dan is het lichaam weer in staat de problemen zelf op te lossen.

Ralf Baggen is te bereiken op 06-50938824 of 045-5441817. 

www.osteopathie-baggen.com


Aangesloten bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) en alle zorgverzekeraars Nederland, Duitsland en België. Klachtenregeling via het NRO.